Кметът на Сопот: Не трябва да се изключва версията, че взривовете са умишлени
Кметът на Сопот: Не трябва да се изключва версията, че взривовете са умишлени / снимка: БГНЕС, архив

Площадката в Иганово е запечатана от близо един месец и човешко присъствие няма там. Това каза пред „Фокус” кметът на Сопот Веселин Личев.

„Не трябва да се изключва абсолютно никаква версия, включително и за нещо умишлено в случая”, категоричен е той. По думите му, няма опасност за околните селища.

„Има екипи, които в момента наблюдават угасването на пожара. Антикризистният щаб в община Сопот работи, както и предния път. Имаме готовност и за евакуация, ако се наложи”, обясни още Личев и добави, че пожарът утихва.

„Екипи от противопожарната кула в Иганово наблюдават угасването на пожара. Въпреки всичко в Сопот антикризистният щаб работи”, заяви той. Личев каза, че са събрани хора и от ловните дружини, както и планински спасители. Кметът на Сопот обясни, че каквото е правено първия път, така е направено и този път, за да може да са сигурни, че ще бъдат взети бързи и адекватни действия, ако се наложи.

Той поясни, че малко по-рано е разговарял с хората, които са в Иганово и наблюдават угасването на пожара и му е казано, че всичко затихва и очакват да приключи. „Човешкият елемент е изключен, трябва да се мисли в други посоки”, смята Личев.