Бивш френски кмет се самоуби часове преди съдебен процес срещу него
Бивш френски кмет се самоуби часове преди съдебен процес срещу него / Thinkstock/Getty Images

Бивш кмет във Франция се самоуби само часове преди началото на съдебен процес срещу него. Жан Жермен бе обвинен заради участието му в схема за таксуване на китайски двойки, желаещи да си устройват имитации на сватби в град Тур в красивата долина на река Лоара, предаде Ройтерс.

Франция е най-популярната туристическа дестинация в света и всяка година привлича хиляди китайски двойки, желаещи да се снимат в сватбени тоалети в Париж или други романтични места, като прочутите замъци по долината на Лоара. Според обвинението Жермен заедно със свой помощник организирал сватбени партита, които включвали и имитация на бракосъчетание в кметството на Тур.

В предсмъртно писмо, разкрито от неговия адвокат, Жермен написал, че единствената му цел била да подпомогне местния туризъм и че не се е облагодетелствал лично. Неговият помощник оглавявал фирмата, организирала сватбените пътешествия. Не се разкрива каква е била таксата за една такава фалшива сватба, нито колко общо такива сватби са се състояли.

Ройтерс добавя, че 1,5 млн. китайски туристи посещават Франция всяка година и са важен източник на приходи, особено за големите парижки универсални магазини. Правителството си е поставило за цел да удвои броя на китайските туристи.

Източник: БТА