Експерти ще обсъждат културното многообразие и толерантността на форум в Русенския университет
Експерти ще обсъждат културното многообразие и толерантността на форум в Русенския университет / netinfo

Русенският университет, Факултет „Обществено здраве и здравни грижи“, Професионално направление „Социални дейности“ организират дискусия, посветена на културното многообразие, толерантността и недискриминирането.

Срещата е съвместна инициатива на регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация за Област Русе, Дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе и Клуба на социалния работник при Русенския университет. Събитието ще се проведе на 8 април от 17.30 часа в зала 2.105 на висшето училище.

Темата на дискусията е: „Заедно за културно многообразие, толерантност и недискриминиране“. В нея ще се включат представители на 3 етнически общности в област Русе – турци, кримски татари и българи, изповядващи исляма. Те ще разкрият исторически, културни, битови факти за общностите си, както и своите възгледи за толерантността, интеграцията и недискриминирането. Поканените са уважавани в общността и обществото хора. За турците ще говори Гюнюл Мехмедова, за кримските татари - Айгюл Мехмедова, за българите, изповядващи исляма - Филчо Хайвазян.

Представители на Община Русе ще споделят добри практики в работата си с различните общности в региона.