Търсят се стопани за най-шумната котка в света (ВИДЕО)
Търсят се стопани за най-шумната котка в света (ВИДЕО) / netinfo

Блуи, най-шумната котка в света, не може да си намери стопани, тъй като "мъркането" й е сравнимо със звука на влак от метрото, пише в. "Дейли експрес".

Дългокосместата 12-годишна писана се озовала в приюта за животни "Блу крос" в Кеймбридж, Великобритания, след като последният й стопанин постъпил в дом за стари хора. От персонала изпаднали в шок, когато някой погалил Блуи, и тя започнала да "преде" - оказало се, че издаваният от нея звук напомня повече на оглушително кучешко ръмжене, отколкото на галещо ухото котешко мъркане.

"След като първоначалният шок отмина, решихме, че ще е забавно да проверим колко шумна е Блуи и установихме - издаваният от нея звук е 93 децибела" - близо четири пъти по-силен от обичайния за котка", разказва Клер Томас от "Блу крос".

Блуи е много по-шумна дори от настоящия рекордьор на Гинес, Смоуки, чието официално постижение от 67,7 децибела е вписано в книгата през март 2011 г.

Говорител на Книгата на рекордите на Гинес е заявил, че са заинтригувани от таланта на Блуи и ще разгледат кандидатурата й, ако собствениците й решат да я предложат. Работата обаче е там, че шумната писана няма стопани. Потенциалните осиновители отказват да я приютят , притеснени от оглушителния й звук. Опасенията им са основателни - експерти напомнят, че продължителното излагане на нива на шум над 90 децибела може да увреди слуха.

И докато самата Блуи е "малко глуха" по думите на Клер Томас, останалите котки в приюта не са, и постоянно будуват от "мъркането" на посестримата си.

"Блуи "мърка" през цялото време - когато някой се приближи към нея, когато си играе, когато се храни. Тя може и да е малко глуха, но това не й пречи да се радва на живота. Жалко е, че потенциалните осиновители се плашат от звука й, защото тя по природа е изключително гальовна и дружелюбна и би била отлична компания", допълва Клер Томас.

Източник: БТА