Културни акценти
Културни акценти / netinfo

По повод 2 април - Международния ден на детската книга и 210 години от рождението на Ханс Кристиян Андерсен, от 10.15 ч., в интерактивния кабинет на Регионална библиотека „Дора Габе” ще се проведе празнично утро с деца от ЦДГ №9 „Пчеличка”.

Децата ще представят парад на приказни герои, както от Андерсеновите творби, така и от други любими приказки. Библиотечните специалисти от сектор „Работа с деца” ще представят част от творчеството на вълшебника на приказното слово. По време на срещата ще бъде обявен Конкурс за рисунка на тема „Библиотеката през моите очи”, по повод 65 години от създаването на Регионална библиотека „Дора Габе”.

Тенорът Георги Петров ще изнесе концерт от 19 часа в камерната зала на Драматичен театър „Йордан Йовков“. Изпълнителят от формацията „Тримата български тенори – Уникалните гласове” ще представи на добричка сцена италиански класики и канцонети, евъргрийни, руски шлагери и любими български песни.

В Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.” ще бъде подредена витрина с библиотечни документи по повод 175 години от рождението на писателя Емил Зола /1840 – 1902/. Пак в читалището, в детския отдел, ще бъде представена витрина, наречена „Искам да знам…“, по повод 2 април - Международния ден на детската книга.