Млад мъж се предаде в полицията след убийство на свой приятел
Млад мъж се предаде в полицията след убийство на свой приятел / DarikNews, архив

23-годишен русенец се е предал в полицията след убийството на свой приятел. Младият мъж е задържан в следствения арест, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе. Жертвата е 30-годишен русенец с инициали Д.Ш.С. Тoй е открит в квартирата му в града.

При извършената аутопсия по тялото са констатирани множество наранявания, следствие на побой, които са и причина за смъртта. Престъплението е извършено в неделя вечер, а извършителят се е предал в понеделник около 17.30 часа. От полицията на този етап не съобщават повече подробности по случая. Криминалистите са извършили оглед на местопрестъплението и са провели разпит на свидетели. Събраните данни са доказали истиността на разказаното от предалия се сам русенец.

Все още няма официална информация относно причините, довели до трагедията. Една от версиите е, че приятелите се скарали за пари и кавгата прерастнала в побой след употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава.

На задържания М.Г е повдигнато обвинение по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК и му е наложена мярка „задържане под стража”.