Спасяват Хуманитарна гимназия с нови атрактивни специалности
Спасяват Хуманитарна гимназия с нови атрактивни специалности / DarikNews.bg, архив

Нови и атрактивни специалности ще привличат ученици към Хуманитерната гимназия във Велико Търново. От тази година ще бъдат разкрити две паралелки с насоченост към туризма, към които вече има проявен интерес, съобщи кметът на старата столица Даниел Панов.

“Дълги години Хуманитарната гимназия предлагаше специалности, към които нямаше необходимия интерес. Това, което успяхме да направим с Регионалния инспекторат по образованието и дирекция “Образование” в общината, е за първи път да предложим паралелка “Културен туризъм”, каза Панов.

Втората нова паралелка, която ще разкрие Хуманитарната гимназия, е “Спа, балнеотуризъм и рехабилитация”. И към двете специалности има изключително голям интерес, тъй като са перспективни и могат да бъдат продължени в университетите, посочи кметът. Училището ще се опита да направи и прием по “Археология” и “Библиотекознание”.

От скоро Хуманитарната гимназия се ръководи от нов млад директор. След оставката на  историкът Донка Андреева в началото на март за временно изпълняващ длъжността бе назначена Жоржета Ангелова, която преподава математика.