Млади варненци с акция срещу дупките
Млади варненци с акция срещу дупките / office@chavdartrifonov.com

Акция ''Маркирай дупката!'' проведоха днес млади варненци, съобщават от предизборния офис на Чавдар Трифонов. Младежите очертаха с балони и флуоресцентни спрейове очевидините пътни дефекти. Те подканиха съгражданите си да направят същото на улицата, на която живеят. Целта е да се насочи вниманието върху необходимостта от ремонт на цялата улична инфраструктура на Варна, а не само върху булевардите в центъра на града.

Акцията стартира в 06:00 ч. от района до Пожарната, по ул. „Борис Игнатов”. Там гражданите поставиха балони във всяка дупка от най-проблематичния участък. Тяхното мото: „Варна е много повече от три булеварда”, бе прието с усмивка и съпричастност от живеещите в района.

От предизборния офис на Чавдар Трифонов коментираха, че целта на инициативата е да се подчертае необходимостта от цялостна реконструкция на уличната инфраструктура, а не само на основните булеварди. „По второстепенните улици не живеят второстепенни варненци”, написа днес на Фейсбук страницата си Чавдар Трифонов. Гражданите от всички райони на Варна се сблъскват с проблема с разбитите улици всеки ден на път за работа и училище. „Не може да се „лъска само фасадата” докато ежедневната ни жизнена среда тъне в разруха, мръсотия и забрава”, смята Трифонов.

Чрез инициативата „Маркирай дупката” младите симпатизанти подканиха техните съграждани да отбележат и заснемат дупките в техния кваратал, а снимките да споделят на фейсбук страницата на Чавдар за Варна.

Автор: Предизборен офис Чавдар Трифонов