Венецът на Тракийската принцеса – атракция на врачанския щанд във Велико Търново
Венецът на Тракийската принцеса – атракция на врачанския щанд във Велико Търново / Дарик Враца - архив

С нов щанд ще се представи тази година Община Враца на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, което ще се проведе от 2 до 4 април във Велико Търново , съобщи кметът Н.Иванов. Тази година той ще включва двете емблематични кули – Кутпашовата и на Мешчиите, като акцент в представянето ще са възможностите за фестивален туризъм в региона.

Гостите ще бъдат запознати с традиционния фестивал на баницата в едноименното село, с международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“, с Националния фестивал на малките театрални форми, с фестивала на старата градска песен  „Мара Врачанка“, с международния младежки театрален фестивал „Време“ и с най-новия от фестивалите ни – „Слънцето на Тодорка“ в с.Оходен. „На щанда ще има пълна информация за възможностите за културен туризъм и съкровищата, които могат да бъдат видени в Регионалния исторически музей.

Гостите на изложението ще могат да се снимат с реплика на венеца на Тракийската принцеса, открит в Могиланската могила. Община Враца ще се включи и в дискусионната програма на изложението с презентацията „Враца – град на съкровища“, която ще представи доц. Нарцис Торбов“.