Деца от 5- то ОУ ще участват в международния фестивал на изкуствата „Сен Дени - Франция
Деца от 5- то ОУ ще участват в международния фестивал на изкуствата „Сен Дени - Франция / Пето ОУ Кюстендил

Ученици от Пето основно училище „Христо Ботев" се подготвят за международния фестивал на изкуствата „Сен Дени" - Франция. Михаела Костадинова, Любослава Златанова, Андреа Димитрова, Ивайло Петров, Христо Калфин и Станислав Станиславов ще представят училището, града и страната ни на престижното събитие. Те разработват идеята за народното творчество като извор на красота, мъдрост и родолюбие. В подготовката им помагат ръководителите Благородка Теодосиева и Искра Владимирова.

Деца от 5- то ОУ ще участват в международния фестивал на изкуствата Сен Дени" - Франция
netinfo

Международният фестивал на изкуствата „Сен Дени" е сред културните събития, с които Франция участва в надпреварата за наградата на Европейската комисия, присъждана за събития с принос към възпитанието и грижата за децата. Основната идея на форума е да спомогне за общуването на деца от цял свят, като те представят различни култури и общуват чрез универсалния език на изкуствата.

Деца от 5- то ОУ ще участват в международния фестивал на изкуствата Сен Дени" - Франция
netinfo

Седемдневните празници се превръщат ежегодно в панорама на постиженията на детското творчество, заради уникалното присъствие на участващите формации, които показват националната си идентичност в жанровете хорово пеене, театър, танц или визуални изкуства.