Бареков: С ГЕРБ организирахме протестите ДАНСwithme
Бареков: С ГЕРБ организирахме протестите ДАНСwithme / снимка: БГНЕС, архив
Бареков: С ГЕРБ организирахме протестите ДАНСwithme
78933
Бареков: С ГЕРБ организирахме протестите ДАНСwithme
  • Бареков: С ГЕРБ организирахме протестите ДАНСwithme

Евродепутатът Николай Бареков заяви, че протестите ДАНСwithme от 2013-та и 2014-та година са били организирани от ГЕРБ и от самия него.

„Умните и красивите бяха 50 човека, останалите хора бяха на Борисов и организирани от мен млади момчета и момичета", обясни на пресконференция лидерът на България без цензура.

„Протестите срещу правителството на Пламен Орешарски бяха организирани от Бойко Борисов и мен". Това обясни евродепутатът и лидер на България без цензура Николай Бареков:

„Г-н Борисов каза, че когато ГЕРБ си издърпали симпатизантите от протеста, на улицата са останали 100 човека. Само че пропусна да каже, че половината протестиращи бяха на Бареков. Протестът „Кой?" след 14 юли 2013 г. се превърна в политически сблъсъск на площада. На следващия ден аз и моя щаб извадихме хиляди хора на протеста. Разликата между мен и организираните от ГЕРБ протестиращи, беше, че нашите хора протестираха срещу цялата политическа система, включително Плевнелиев, ДПС и ГЕРБ. Наши бяха клоуните със затворническите дрехи, наши бяха половината от плакатите на този протест".
Бареков обясни и каква е била схемата за протестите от страна на ГЕРБ:

„Хората от ГЕРБ имаха друга тактика. До голяма степен това бяха чиновници, администратори, протестът им беше платен".

Николай Бареков обясни, че също се е срещал с банкера Цветан Василев, но не в София или Банкя, а в Брюксел.