Нова изложба на Красимир Ангелов
Нова изложба на Красимир Ангелов / ВМРО Враца

Врачанският художник Красимир Ангелов откри поредна изложба в град Козлодуй. Събитието се състоя на 30 март в Дома на енергетика в крайдунавския град. Много почитатели на изкуството на Ангелов, сред които Красимир Богданов - народен представител от Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО, Венцислав Каушев - заместник-директор по култура на АЕЦ, иконописецът София Атанасова, енергетици и гости от Враца уважиха изложбата.

Красимир Ангелов е самобитен художник. Предпочитаните от него теми са български мотиви и икони в каноничен стил. Той е роден във Враца, но израства в китното балканско село Згориград. Завършил е Средно специално художествено училище „Илия Петров" в София. Притежатели на негови картини и икони са много български и чужди колекционери от цял свят.

Подчертаният интерес към изложбата беше засвидетелстван с откупка на голяма част от произведенията още в деня на откриването.
Красимир Ангелов е автор на много самостоятелни изложби във Враца, Козлодуй, София, Севлиево. Той е общински съветник от ВМРО и заместник-председател на комисията по култура в Общинския съвет - Враца, член е на Клуба на дейците на културата и на представителството на Съюза на българските художници във Враца.

Нова изложба на Красимир Ангелов
netinfo