Дизела представя в Добрич филма за неговото пътуване по линията Ком-Емине
Дизела представя в Добрич филма за неговото пътуване по линията Ком-Емине / disl.bg

Кирил Николов-Дизела ще гостува в Добрич. От 18.00 ч. в кино-клуб "Икар" той ще представи документалния филм "Ком-Емине".

Дизела е един от най-успелите ориентировачи в България. На 32-годишна възраст, той се изправи пред едно от най-сериозните предизвикателства в своята кариера - да избяга Ком-Емине за по-малко от 5 дни и 14 часа. За първи път шампионът от много европейски и международни състезания влиза в необичайна позиция - да не знае дали ще успее да завърши изпитанието. Разстоянието е немислимо дори за еднократно натоварване, а за 5 или 6 дни по ред, е абсолютна лудост. Както казва Дизела, Ком-Емине е едно пътуване, в което главно опознаваш себе си. "Дойде време на моето поколение да се изправи пред предизвикателството. Искам да проверя до къде се простира лимитът ми, колко силна е волята ми и дали мога да преборя чувството си за самосъхранение."

Ком-Емине е най-дългият туристически маршрут в България. Той прекосява страната по билото на Стара планина - от връх Ком, чак до брега на морето. Факт е, че обикновено разстоянието от 600 км и 14 600 м денивелация отнема около 20-25 дни. През август 2014 Кирил Николов-Дизела се опитва да постави нов рекорд: Ком-Емине за по-малко от 5 дни.

Ивелина Гичева е сценарист на филма. Димо Петков, който е заснел над 200 екшън спортни видеа и има повече от 10 години опит в Ch.K.G. movies, е режисьор, а Христо Петков е отговорен за заснемането му и помага на филма да излезе от спортния си формат и заедно с Димитър Димитров са продуценти на лентата.