Ще ремонтират общинската служба Земеделие в Генерал Тошево по проект Красива България
Ще ремонтират общинската служба Земеделие в Генерал Тошево по проект Красива България / Дарик Добрич - архив

Община Генерал Тошево подписа споразумение с Министерството на труда и социалната политика, с което по проект „Красива България” ще бъде изцяло реновирана сградата на общинска служба „Земеделие” в града. Заедно със строително-монтажните работи, договорът предвижда и провеждане на професионално обучение на регистрирани в Бюро по труда безработни лица. Общата стойност на заложените дейности е в размер на 244 448 лв., от които 97 778 са финансиране от социалното министерство и 146 670 лв. съфинансиране от бенефициента.

В рамките на 220 003 лв. ще бъде извършено конструктивно усилване и обновяване на сградата за административно обслужване на общинска служба „Земеделие”, уточняват от общината. Изцяло ще бъдат реконструирани носещите елементи и покрива, ще бъдат поставени хидро и топлоизолации, монтаж на нова ПВЦ дограма. Ще бъдат положени нови подови настилки, врати, ще се измажат и боядисат таваните и стените на отделните помещения. Ще бъде извършена пълна подмяна на санитарните възли,  ел. и В и К инсталациите  в сградата. Срокът за извършване на строителните мероприятия е 4 месеца, като предстои в скоро време да бъде изготвена процедурата по избор на изпълнител, информират още от община Ген.Тошево.

С останалите средства по проекта ще бъдат обезпечени обученията на безработни лица от общината.

От старта на проект „Красива България” през 1998 г. до момента община Генерал Тошево е реализирала договори за финансиране над един милион лева. Със средства от проекта са обновени градския парк, детските градини „Пролет” и „Радост” в града, Филиповата кръчма в с. Красен, ОУ “Христо Смирненски” и Ученическо общежитие.