Заловиха телефонен измамник
Заловиха телефонен измамник / Дарик Враца

Криминалисти от РУ - Монтана разкриха автора на две телефонни измами, извършени преди седмица в областния град. Разследващите работили по сигнали, подадени в районното управление на 21 и 22 март. При първата измама 84-годишна местна жителка предала 870 лева на непознат мъж. Той пристигнал в дома й, след предварително уговорена среща по телефона.

Сумата била поискана във връзка с „пътен инцидент, предизвикан от зет й, при който пострадало дете". При втората измама 69-годишна монтанчанка получила обаждане на стационарния си телефон от непознат мъж, който се представил за следовател от полицията. Той съобщил на жената, че дъщеря й е блъснала дете, което починало в болницата. За изплащане на обезщетение на родителите и прекратяване на делото било необходимо да плати 30 000 лева. Жената разполагала само с 3000 лева, които предела на непознат пред дома си.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалисти от РУ - Монтана разкрили, че извършител на двете измами е 37-годишният Б.С. от София. Той е привлечен като обвиняем и задържан в Областна служба „Изтърпяване на наказанията" - Монтана за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".
Работата на разследващите по случаите продължава.