Направиха първа копка за спортен комплекс в Шабла
Направиха първа копка за спортен комплекс в Шабла / Областна администрация Добрич

Областният управител Маргарита Новоселска присъства на ритуалната първа копка на  спортен комплекс в Шабла. По Програмата за развитие на селските райони там се реализира проект на стойност 5.5 млн.лева - „Развитие на спорта в община Шабла - реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс". Реконструкцията предвижда изграждане на игрища за футбол, за минифутбол, за волейбол и баскетбол; трибуни; игрища за петанк и за тенис; както и тоалетни и съблекални.
Ще бъдат направени и детска площадка, фитнес на открито, участък за водни спортове и съоръжения за катерене. Ще бъде създаден нов паркинг и реновиран старият. Предвижда се цялостно благустрояване на района и засаждане на дървета и храсти.

Областният управител поздрави шабленци и кметския екип, като изрази увереност, че реализирането на проекта ще допринесе за подобряване на качеството на живот на хората и изграждането на съвременния облик на общината.

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 4 месеца. Изпълнител на строително-монтажните работи по проекта е ДЗЗД „Шабла спорт".

Направиха първа копка за спортен комплекс в Шабла
netinfo