Турция не иска Джулиан Мур за лице на туризма, била слаба актриса
Турция не иска Джулиан Мур за лице на туризма, била слаба актриса / Guliver/Getty Images

Холивудската знаменитост Джулиан Мур може и да спечели Оскар за най-добра актриса, но турските власти я отхвърлиха като потенциално лице, което да представя туризма на страната, заради... "слаба актьорска ира", съобщи в. "Хюриет".

Вижте най-големите звезди на Холивуд по червения килим на наградите Оскар

Вижте в снимки най-бляскавата церемония в света на шоубизнеса

Министерството на културата и туризма не одобри изпълнението на звездата в рекламен клип за турския туризъм и поиска той да бъде заснет повторно. Мур обаче отхвърли предложението, което доведе в крайна сметка до проваляне на проекта.

Според източници на "Хюриет" министерството е обяснило неодобрението си с лошото представяне на актрисата в клипа. В рекламата тя си припомня пътувания от детството, докато лети в самолет.

Миналия месец Мур спечели Оскар за най-добра актриса за изпълнението си във филма "Все още Алис", напомня "Хюриет". Представители на министерството отказаха да коментират официално отказа си, заявявайки, че няма да говорят за проекти, които още не са завършени.

Редица представители на рекламния свят и други известни личности в Турция критикуваха избора на актрисата да представи турския туризъм главно заради депресивния характер на изпълняваните от нея роли. Според Али Атъф Бир, известно име в турския свят на рекламата, изборът на тази "екзотична", а отгоре на всичко "червенокоса" актриса, която постоянно изпълнява ролята на "депресирани жени", е бил "доста рискован, дори неправилен".

Източник: БТА