Само Хасан и Ибрахим са заявили участие в конкурса „Димитър Ненов“
Само Хасан и Ибрахим са заявили участие в конкурса „Димитър Ненов“ / Радка Минчева, архив

Започна подготовката за провеждането на петото издание на Националния конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“ в Разград. Все още има само две заявки за участие, те обаче са на лауреати на музикалната надпревара – съобщи директорът на Детска Музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие 1869“ Надя Радославова. От четвъртото издание на конкурса през 2013 г. призьорите от миналогодишната „Детска Евровизия“ Хасан и Ибрахим Игнатови си тръгнаха с общо три първи награди: две индивидуални и една като клавирно дуо.

Конкурсът „Димитър Ненов“ ще се проведе на 2 и 3 май в Разград. Заявки за участие се приемат до 10 април в читалище „Развитие 1869“. Конкурсът е за деца в ученическа възраст, разпределени в пет възрастови групи, надпреварват се индивидуални изпълнители и клавирни дуа. В зависимост от възрастта трябва да изпълнят по 2 или 3 произведения, едно от които е посочена в регламента конкретна творба на Димитър Ненов.

Награденият фонд е 2 000 лв. Ще бъде връчена Специална награда на къща-музей "Д.Ненов"- за изпълнение произведение на Д.Ненов, както и награда на НЧ "Развитие 1869" за високи педагогически.

Организатори на конкурса са: община Разград, читалище „Развитие 1869“ и къща-музей „Димитър Ненов“.

Регламента на конкурса вижте тук.