Няма проблеми със структурата на АБВ в Пловдив, заяви Румен Петков
Няма проблеми със структурата на АБВ в Пловдив, заяви Румен Петков / снимка: БГНЕС, архив

Моето лично убеждение като зам.-председател на партия АБВ, който отговаря за организационните въпроси, е, че няма проблеми, няма напрежение в структурата в Пловдив. Така Румен Петков коментира днес пред журналисти обявеното разцепление сред партийните членове в града под тепетата.

Преди 10 дни стана ясно, че цялата структура на АБВ в Пловдив напуска партията, начело с Христо Барутчиев, който бе избран за председател на партията от местните структури.

Ще намерим начин да стигнем до тези хора и да им обясним кой ги е излъгал. Аз съм самодеец по принцип, бил съм гъдулар като дете, но самодейността не е нещо, което заслужава уважение и подкрепа в обществения и политически живот на България. От хигиенна гледна точка ще се въздържа от други коментари, допълни зам.-председателят на партията.

Румен Петков заедно с другия зам.-председател и депутат от 16 МИР проф. Борислав Борисов бяха гости на учредителната конференция на АБВ в Пловдив. За 9 месеца живот на партията над 700 души членуват в партията от града, а в областта те са над 1500 човека. Имаме и близо 2000 симпатизанти, обяви председателят на градската структура ген. Валентин Петров.

В АБВ в цялата страна членуват 13 066 души, имаме 15 областни градски организации, в това число Варна и Пловдив, 168 общински партийни организации. Мисля, че за 9 месеца от съдебната ни регистрация това е много сериозен човешки капитал, подчерта Румен Петков.

Зам.-председателят на АБВ отклони въпросите кои ще бъдат кандидатурите на партията за местния вот с аргумента, че е още рано да се говори по темата.