Идентифицирани са останките на Андреас Лубиц
Идентифицирани са останките на Андреас Лубиц / снимка: БГНЕС, архив

Идентифицирани са останките на Андреас Лубиц, съобщи германският вестник "Билд ам зонтаг", като се позова на източници от френското разследване. Идентификацията е извършена чрез ДНК анализ, предаде ТАСС.

Междувременно стана ясно, че Лубиц бавно, но сигурно е ослепявал. Един от следователите твърди, че проблемите със зрението му са започнали още преди няколко години.

Човекът, който разби пътнически самолет със 150 души на борда, е успял да скрие състоянието си от работодателите си заради германските закони за конфиденциалност. Те не позволяват на лекарите да разкриват подробностите около здравословното му състояние и колко психически нестабилен е бил. И до момента не е ясно дали възможността да ослепее е причината за психическото му състояние. По данни на Си Ен Ен копилотът е страдал от психосоматично заболяване, посочва Novanews.bg

Вестникът "Билд ам зонтаг" публикува и стенограмата на звукозаписа от "черната кутия" на разбилия се в Алпите самолет на "Джърмануингс":

"Отвори проклетата врата!" - това са последните думи на командира, докато се чува как се опитва да разбие с брадва заключената врата на пилотската кабина на фона на виковете на пасажерите.

Вестникът разкрива също, че според източник от Луфтханза авиокомпанията изпитва хроничен недостиг на лекари, които да се грижат за пилотите.

По данни на изданието в трите центъра на авиокомпанията във Франкфурт, Хамбург и Мюнхен работели едва 20 лекари, които трябвало да се грижат за 5400 летци.

Самолет "Еърбъс А320" на Джърмануингс (Germanwings), нискотарифния филиал на германската авиокомпания Луфтханза, със 150 души на борда, изпълняващ полет от Барселона, Испания, до Дюселдорф, Германия, се разби във Френските Алпи.

Източник: БТА