Депутат и областен управител играха табла благотворително
Депутат и областен управител играха табла благотворително / netinfo

Депутатът от ГЕРБ д-р Валентин Василев и областният управител Петър Василев се включиха в благотворителен турнир по табла, организиран за пръв път в Разград в полза на две болни деца. Жребият определи съпартийците да играят едни срещу друг още в първия кръг на надпреварата, в първата игра победи губернаторът.

Турнирът се организира от двама разградски бизнесмени: Киро Кирев и сина му Станислав. Таксата за участие не е определена предварително, участниците сами преценяват каква сума могат да дарят. Приносът на всеки от състезателите е от 20 до 150 лв.

Депутат и областен управител играха табла благотворително
netinfo

Преди състезанието 18 фирми и организации са се включили в дарителската кампания: футболен клуб „Лудогорец“, фен клубовете на отбора в Русе и Разград, фен фракция „Green Ladies“, ГЕРБ, ДПС, фирмите: „Екоал“, „Алфахим“, „Емпак“, траурна агенция „Оги“, „Автокомплекс Бейкъл“, „МАТ“, „Стебор“, „Евро 07“, „Денебола“. Част от фирмите бяха изпратили свои представители или като участници, или като наблюдатели, в публиката бяха и двама футболисти на „Лудогорец“ – бразилците Кишада и Вандерсон.

В залата бе и шефът на отдел „Закрила на детето“ в Разград Глория Костова, със съдействието на социалните работници са определени двете деца, на които ще се помага – обясни Киро Кирев. По желание на родителите им обаче имената им няма да бъдат обявявани. Едното е на 2 години и 3 месеца, болно е от церебрална парализа, през месец е на лечение, всеки етап от което струва 1280 лв., лечението му през месец май бе поето от д-р Валентин Василев и Петър Василев. Другото дете е на 13 години, има мускулна атрофия, с парите за него ще бъде закупен медицински дюшек.

Сред любопитните моменти в регламента на турнира бе и въведената глоба за ругатня – по 5 лева от състезател.

Очаква се състезанието да завърши в късните следобедни часове.

Депутат и областен управител играха табла благотворително
netinfo