Сливен се присъединява към общините подписали етичния кодекс за Общобългарския комитет „Васил Левски”
Сливен се присъединява към общините подписали етичния кодекс за Общобългарския комитет „Васил Левски” / община Сливен

Сливен се присъединява към общините подписали етичния кодекс за поведение и народна работа на Общобългарския комитет „Васил Левски”.

Кметът на община Сливен Кольо Милев прие председателя на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев и председателя на Общинския комитет в Сливен Дора Ескидарова. „За мен е удоволствие да ви посрещна в нашия град и да засвидетелствам  подкрепата си към инициативата, която е подел Общобългарският комитет „Васил Левски” с учредяването на повече клубове „Млад възрожденец”. Радвам се, че поводът за вашето гостуване в Сливен е среща с членовете на новоучредените  9 възрожденски клуба и се надявам, че бройката им ще се увеличава”, каза кметът Кольо Милев и сподели пред Василев, че ще се радва сливенските възрожденски клубове да застанат на челно място при учредяването им в страната.

От своя страна Васил Василев сподели прекрасните си впечатления от Сливен и благодари за гостоприемството. По-рано той проведе среща с деца от 4 до 6 клас, членове на клубовете към училищата в Сливен, която се проведе в РБ „Сава Доброплодни”. При срещата си с кмета, връчи в знак на уважение специален календар под формата на личния бележник на Апостола на свободата, една от 250-те авторски книги посветени на 50-годишнината от написването на „Време разделно” на Антон Дончев и етичен кодекс за поведение и народна работа, който Милев подписа.

Василев получи от кмета на община Сливен портрет на Апостола на свободата Васил Левски на художничката Селма Тодорова и рекламни материали.