Делото срещу убиеца на Влади, Ники и Цвети тръгна в негово отсъствие
Делото срещу убиеца на Влади, Ники и Цвети тръгна в негово отсъствие / dariknews.archive

Ловешкият окръжен съд даде ход на делото срещу тройния убиец без книжка Хюриет Сюлейманов, който погуби в катастрофа три млади живота, а на четвърто момче причини средна телесна повреда.

На 27 март 205 Г. Делото тръгна в отсъствието на подсъдимия. 30-годишният рецидивист избяга от правосъдието и беше обявен за общодържавно издирване. За него вече има данни, че е в Германия, въпреки че още на 17 юли 2014 г. прокурорът е издал забрана за напускане пределите на България, за което още същия ден са били уведомени всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От полицейски доклад с дата 10 март 2015 г., изискан от съда от Областната дирекция на МВР - Разград  става ясно, че той е напуснал страната през КПП Дунав мост с „Фолксваген Туарег" заедно с брат си - криминално проявения Орхан Сюлейманов. Циганинът без книжка дори е засечен да шофира колата в Германия.

Делото тръгна с разпит на свидетелите, които са повече от 30. Адвокатът на подсъдимия пък се отказа да го защитава „поради обективна невъзможност да осъществява защитата му". На Хюриет е назначен служебен защитник, който се яви в днешното заседание и не поиска отлагане на делото, тъй като по думите му Сюлейманов е заявил по категоричен начин желанието си да не участва в този процес.

30-годишният шофьор убиец е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и за причиняване на средна телесна повреда на още един човек. В деня на зверския инцидент той е шофирал мощно БМВ със 110.3 км/час при разрешени не повече от 90, като е бил без причина в насрещната лента за движение. След катастрофата той е избягал и се е укрил. Ако бъде признат за виновен по това обвинение, го очакват между 5 и 15 години затвор.

Междувременно родителите на загиналите младежи и пострадалият Иван Гюмишев бяха конституирани като частни обвинители.