Турнир по табла събира пари за болни деца
Турнир по табла събира пари за болни деца / Радка Минчева, архив

Благотворителен турнир по табла в полза на две болни деца от Разград организира разградският бизнесмен Киро Кирев.

Състезанието ще се проведе в неделя, 29 март, от 10,30 ч. в хотелски комплекс „Лес“. Участие са потвърдили представители на национален фен клуб „Лудогорец“ и фен фракцията „Green Ladies“. Няма официална такса за участие, всеки според своята преценка ще внесе определена сума, за да се включи в състезанието. Победителите ще получат плакети.

По-малкото от двете деца, за които се събират средства, е на 2 години и 3 месеца, има церебрална парализа, месечното му лечение струва 1280 лв., а здравната каса покрива половината. Момченцето има подобрение, раздвижена е дясната му ръка, но трябва лечението да продължи. Другото дете е на 13 години, диагнозата му е – атрофия на мускулите. С парите, събрани за него, ще бъде закупен медицински дюшек.

Родителите на двете деца не желаят имената да се оповестяват – обясни Кирев. На турнира обаче ще има представител на Агенцията за закрила на детето, който да обясни каква е ситуацията с болните деца.

Освен като участват в турнира, разградчани могат да помогнат и просто като дарят средства за двете деца – уточни Кирев. Той се обърнал и към политически партии и институции в града. От ДПС вече са превели средства, очаква се подобна реакция и от ГЕРБ и БСП, на турнира ще има и представители на Областна администрация и община Разград.