Андреас Лубиц е криел болестта си от своите работодатели и колеги
Андреас Лубиц е криел болестта си от своите работодатели и колеги / БГНЕС

Германските следователи, които работят по катастрофата със самолета на авиокомпанията „Джърмануингс", са открили доказателства, че вторият пилот Андреас Лубиц е укрил здравословното си състояние от своите работодатели, предаде Ройтерс.

Лубиц нямал политически или религиозни мотиви да разбие самолета

Документи с медицинско съдържание са конфискувани от жилището на Лубиц. Това са болнични листове, които Лубиц бил накъсал на парчета и изхвърлил в кофа за боклук в жилището си, посочва Франс прес.

Един от болничните листове се отнасял за деня, в който той бил помощник пилот на полета от Барселона за Дюселдорф, приключил фатално във Френските Алпи, посочва германската държавна прокуратура.

Пилотът, разбил самолета в Алпите, ходел на психиатър

Тези документи подкрепят тезата, че 27-годишният Лубиц е укрил болестта си от своите работодатели и колеги. От документите става ясно, че той е имал заболяване, за което му е било предписано лечение.

Заболяването не е било депресия. Това заяви германска болница, цитирана от ДПА, без да уточни какво е било то.

"Сведенията, че Андреас Л. е бил лекуван от депресия тук, са неточни", заяви говорителка на университетската болница на Дюселдорфския университет. Тя не съобщи в кое отделение на болницата е бил лекуван вторият пилот, а каза само, че лечението му е включвало уточняване на диагноза.

Лечението на Лубиц е започнало през февруари и последното му посещение при лекар е било на 10 март за изясняване на диагнозата, съобщава Асошиейтед прес. Подробностите не могат да бъдат съобщени поради германските закони за лекарската тайна, отбелязва ДПА.

В изявлението на болницата се посочва, че данните за Лубиц са предадени на прокуратурата в Дюселдорф, където е живеел. Прокуратурата заяви, че вторият пилот нарочно е разбил управлявания от него самолет във Френските Алпи, което е довело до смъртта на всички на борда.

В дома на Лубиц не са намерени нито прощално писмо, нито имейл, който да потвърждава, че е действал преднамерено. Следователите не са открили политически и религиозни мотиви за деянието на Лубиц, допълва ТАСС.

Източник: БТА