Как си вземате от малките непакетирани хлебчета в магазина? Ползвате ли щипката? Въпрос на хигиена, който преди няколко дни повдигна писателят и журналист Елин Рахнев. Направило му впечатление, че 9 от 10 души бъркат с ръце в хляба. Дали е така?

Една скрита камера, един столичен магазин и два часа в най-пиковия момент за пазаруване - привечер между 6 и 8. Целта ни - щанд с хляб на самообслужване.

Пред камерата на Нова телевизия минаха 33-ма души. Оказа се, че всеки трети пипа хлебчетата с мръсни ръце. Някои от тях - родители с децата си.

Две трети от хората в нашия експеримент ползваха щипката за хляб или ръкавици. И видимо това влияе възпитателно и на децата им. Попитахме ги какво предпочитат - щипка, торбичка или собствените си ръце.

Човекът, който първи зададе въпроса за хигиенните навици в пазаруването, е писателят и журналист Елин Рахнев. Забелязва тенденция - само един от 10 клиенти използва щипката и ръкавиците на щанда за самообслужване.

А сред тези всички не са само необразовани потребители. Наблюденията на писателя са, че всички бъркат с мръсни ръце, независимо от това какъв пол са и с какво се занимават.

Източник: Novanews.bg