Палежът в община Варна заснет от камерите
Палежът в община Варна заснет от камерите / Dariknews.bg

Палежът в помещението на отдел „Човешки ресурси“ на община Варна е заснет от охранителните камери, като записите са предадени на полицията. Това обясни зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов, във връзка с извършения късно тази нощ палеж в помещение на община Варна.

Все още не е установена самоличността на извършителя и неговите мотиви. Според Тодор Иванов мястото на палежа е избрано, тъй като е „закътано и скрито от погледите на минувачите“. Вследствие на пожара са изгорели два компютъра, документи и щори.

Палежът в община Варна заснет от камерите
netinfo

Сигналът за палежа е получен в 02:29 ч., като дежурният полицай, който охранява общината, е чул шума и е реагирал мигновено. „Имало е два пожарогасителя, с които полицаят е  загасил пламъците. Благодарение на това цялото помещение и документите в него са спасени и няма щети, които да не могат да бъдат възстановени“, каза Тодор Иванов.

Палежът в община Варна заснет от камерите
netinfo

За момента няма данни за отправени заплахи към служители на общината. Зам.-кметът по сигурността не изключи възможността причина за палежа да е контролната дейност, с която се занимава местната администрация.

„Съставяни са актове за административни нарушения и вероятно има граждани, които не са доволни от наложените глоби. Винаги бихме могли да намерим повод, стига да искаме. За момента нямам конкретна информация за причините. Надявам се в процеса на разследването те да бъдат установени. Със сигурност ще има разпити на служители, включително и на работещи в тези помещения“, допълни Иванов.