Премиера на „Аз, актьорът?“ в Деня на театъра
Премиера на „Аз, актьорът?“ в Деня на театъра / netinfo
Премиера на „Аз, актьорът?“ в Деня на театъра
78854
Премиера на „Аз, актьорът?“ в Деня на театъра
  • Премиера на „Аз, актьорът?“ в Деня на театъра

Драматичният театър в Пловдив представя в Международния ден на театъра премиерния  моноспектъл „Аз, актьорът?“ с участието на Стефан Попов от 19 часа на Камерна зала. Представлението е съвместен проект с американския Pure Theatre с артистичен директор Родни Лий Роджърс. Оригиналното заглавие на неговата пиесата е „Трагикът“. Тя е биографичен разказ за живота на Едуин Бут - изключителен шекспиров актьор, който някои театрални историци считат за най-добрия актьор на 19 век. В историята той остава не само с актьорските си постижения, а и с етикета "братът на убиеца на Президента Линкълн" - Джон Уилкс Бут. Музиката към спектакъла е на таланливата пловдичанка Добринка Табакова, която е номинирана за Грами през 2014 година.

В Дома на културата по същото време тази вечер има концрт на Камен Донев и Оркестърчи с вокалите на Невена Цонева, Криста и Милена Караджова, китаристът Дани Милев и барабанистът Стоян Янкулов-Стунджи.

На най-известните произведения от Моцарт, включени във филма „Амадеус” на Милош Форман може да се насладите тази вечер в Концертната зала на Държавна опера Пловдив. В програмата на Музика в кадър са включени  Реквием, Малка нощна музика, арии от „Вълшебната флейта”, „Сватбата на Фигаро” и „Отвличане от сарая”. Диригент е Константин Добройков. Солисти са Станислава Иванова, Евгения Ралчева  и Станимир Чанков.

Две премиерни заглави ви очакват в Lucky Дом на киното. В "Малки бъркотии" носителката на "Оскар" Кейт Уинслет и Алън Рикман (вече в ролята и на режисьор) работят отново заедно - за първи път след снимките на "Разум и чувства". Второто премиерно заглавие “Дани Колинс” е с участието на гениалния Ал Пачино.  Отзвукът от София Филм Фест продължава със заглавията “Феникс”, “Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието”, “Досието Петров” на Георги Дюлгеров, “Белият Бог”, “Солта на земята” на Вим Вендерс и  “Чудесата”.

В Градската художествена галерия можете да видите ретроспективна изложба с керамика на Анна Гребенарова по повод на 80 години от рождението й. Тя работи в областта на декоративно-монументалната керамика и е представена в Енциклопедията на изобразителните изкуства в България. Нейни творби има и в  частни колекции в  Мексико и Италия. Сред по-известните ѝ творби са декоративните пана „Керамика“ и „Морско дъно“ от 1966 година.

През април Дружество на пловдивските  художници отваря врати за всички ценители на изкуството и  открива годишната пролетна изложба „Цветове”. Ще можете да се потопите сред ярките багри на  вълнуващи творби и се докоснете до разнообразните творчески търсения на всеки един от членовете на дружеството, които разкриват своето усещане за  пролет и вълнението си от наближаващите великденски празници.