Нов свидетел по делото за убийството на Немцов опроверга досегашната версия
Нов свидетел по делото за убийството на Немцов опроверга досегашната версия / снимка: БГНЕС

Нов свидетел по делото за убийството на руския опозиционер Борис Немцов, застрелян в Москва на 27 февруари, опроверга версията на следствието. Това пише "Комерсант", като се позова на източник, близък до разследването, съобщи Би Би Си.

Лингвисти ще издирват кой е поръчал Немцов

Украинската манекенка Анна Дурицкая, придружавала Немцов, не е била според изданието единствен свидетел на убийството. Малко зад двойката, нападната на Големия москворецки мост край Кремъл, е вървял 27-годишният Евгений, представен само с малкото му име - мениджър във фирма.

Следователите смятат за извършител на убийството арестувания чеченец Заур Дадаев, напомня вестникът. Новият свидетел обаче твърди, че мъжът, хвърлил се да бяга, е бил нисък, слаб и с чуплива коса. Дадаев, обратно, е висок, едър, със здраво телосложение.

Обрат в процеса за убийството на Борис Немцов

Според показанията на Евгений, убиецът е избягал от местопрестъплението с кола, "наподобяваща" "Лада Приора". А според версията на следствието, Дадаев е напуснал моста със ЗАЗ. Освен това, свидетелят забелязал на местопрестъплението жена и девойка, които му се сторили странни, посочва "Комерсант".

Източник: БТА