Седем деца от Плевен са в Клуба на успелите на Фондация „Димитър Бербатов
Седем деца от Плевен са в Клуба на успелите на Фондация „Димитър Бербатов / netinfo

За седми пореден път Фондация "Димитър Бербатов" представя успелите в рамките на последната година българчета. От 20 декември 2014 г. до 15 февруари 2015 г. по установен ред постъпваха номинации за децата в ученическа възраст с постижения в изкуствата, науките и спорта през 2014 г.

В Клуб 2014 най-много са децата от областите София, Варна и Пловдив. В клуба са и 7 деца от Плевен. Това са:

Александър Атанасов - 16 г., 10 клас, физика, астрономия, Ангел Андрейчев - 13 г., 7 клас, математика, Валентин Митев - 10 г., 4 клас, шахмат, Захари Маринов - 12 г., 6 клас, математика, информатика, Ива Иванова - 14 г., 8 клас, математика, Йоан Василев - 10 г., 4 клас, математика, Чавдар Лалов - 14 г., 8 клас, математика.

В Клуб 2014 преобладават номинациите в област „Изкуства". "В изкуствата се запазва тенденцията най-силни постижения да имат пианистите, а най-малките да имат най-многобройни изяви в изобразителното изкуство. При математиците се появяват нови конкурси, които се провеждат дистанционно и това позволява да има много участници. В спорта преобладават занимаващите се с бойни изкуства" - сподели първи впечатления изпълнителният директор на Фондацията Димитрина Ходжева.

Постъпилата информация тепърва ще бъде анализирана. Четири от децата на Фондацията, които вече са студенти, са се номинирали за последно. Регламентът предвижда номинация на студенти първокурсници с успехите им от последната ученическа година. В момента тече оценяване и ще започне подготовка на церемонията по връчване на наградите на най-добрите. Тя обичайно се провежда в края на май - началото на юни, когато Димитър Бербатов е в страната.

Проектът "Награди за успелите деца на България" традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и на Асоциацията на българските училища в чужбина.