Задържаха двама за убийството на клошара от Българево
Задържаха двама за убийството на клошара от Българево / DarikNews.bg

Двама души - на 36 и 52 години са задържани за убийството на 65-годишния мъж от Българево, чието тяло беше намерено в изоставено помещение близо до пазара на ж.к. „Чайка”. На мъжете е повдигнато обвинение за съучастие в убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Те са задържани за срок до 72 часа от наблюдаващия прокурор, като предстои в следващите дни внасяне на искане в Окръжен съд - Варна за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража". Работата по случая продължава.

Трупът на мъжа беше намерен на 22 март. Аутопсия установи, че той е починал заради нанесен побой, а смъртта е настъпила месец по-рано.

Името на 65-годишния мъж е Костадин Костадинов. Той е бил разпознат от сина и дъщеря си. Убитият е от Българево, но от дълги години e пребивавал в морската столица. В родното си село се прибрал за последно миналата зима, като отседнал при сестра си. През лятото отново се върнал във Варна и от тогава тя не го е чувала. Костадин е бил разведен и безработен. Негов съселянин го е засичал няколко пъти в района на пазара, като е бил в компанията на клошари и алкохолици, каза за Дарик кметът на Българево Георги Георгиев. Освен сестра си Костадин няма други роднини в селото, тъй като децата и бившата му жена също живеят във Варна. Той е лежал в затвора преди много време, но кметът не можа да си спомни за какво е била присъдата му.