Продуцентът на Metallica разкри загадка на 27 години
Продуцентът на Metallica разкри загадка на 27 години / Guliver/Getty Images

Албумът "...and Justice for All" на Metallica отдавна интригува феновете, тъй като изпълненията на бас китара не се чуват. 27 години след излизането му загадката бе разкрита, предаде Франс прес.

Продуцентът на албума, излязъл през 1988 година, поясни, че изпълненията на бас китара нарочно са били заглушени. В свое интервю пред сайта UltimateGuitar.com продуцентът Стив Томпсън казва, че барабанистът Ларс Улрих настоял изпълненията на бас китара да бъдат заглушени максимално, за да се чуват по-добре ударните инструменти.

"Той се обърна към мен с думите "Искам изпълненията на бас китара да бъдат заглушени до такава степен, че едва да се чуват", разказа Томпсън. „Отвърнах му: "Това да не е някаква шега?". Продуцентът бил на път да се раздели с групата, но бил разубеден от мениджърите й.

Според него Улрих забравил за случилото се, защото години по-късно го попитал защо изпълненията на бас китара не се чуват.

"Тогава ми се искаше да го ударя", увери Томпсън. „За мен беше срамно - чух много ругатни по мой адрес, защото изпълненията на бас китара не се чуват".

Продуцентът се изказа хвалебствено за изпълненията на басиста Джейсън Нюстед, който се присъедини към групата, след като басистът от оригиналния й състав Клиф Бъртън загина в пътен инцидент с автобус в Швеция.

Metallica наскоро оповести, че работи над нов албум. Става въпрос за първия й диск след излезлия през 2008 година "Death Magnetic".

Сравнете цените на музикални CD-та тук

Източник: БТА