Спортен клуб V-DANCE с четири купи от танцов фестивал
Спортен клуб V-DANCE с четири купи от танцов фестивал / снимка: личен архив

Спортен клуб „V-DANCE” се върна с четири купи от десетото издание на фестивала „Магията на танца”, който се проведе на 22 март в Шумен. Търновските танцьори бяха разделени в четири възрастови категории и се представиха с 18 изпълнения в три състезателни раздела- характерни, съвременни и улични танци. Възпитаниците на Валентина Караиванова се състезаваха с повече от 250 участници от цялата страна.

Танците „Приятелки” и „Арабските принцеси” донесоха купата за третото място на най- малките в групата на 5-8 годишните. Във възраст до 12 години СК „V-DANCE” взе бронзовата купа и в танцов стил Улични танци с изпълненията „Движение” и „Тук и сега”.
По-големите във възраст 9-11 години заслужиха второто място място в характерните танци с изпълненията „Малките китайки” и „Руско-цигански романс”. Изпълненията „Джу-бокс” и „Това е танцът” класираха трети танцьорите в групата на над 13- годишните.

За „V-DANCE” -гр. Велико Търново”, предстои много важен концерт-спектакъл в края на тази седмица по случай 5-тата си годишнина. В него ще вземат участие много приятели на клуба от старата столица.