Времето на 25 март: Облачно, но топло
Времето на 25 март: Облачно, но топло / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 25 март, сряда

През следващото денонощие с южния пренос над страната времето ще продължи да се затопля. Облачността ще бъде значителна, през нощта предимно средна и висока, през деня ще се снижава. Около обяд в Западна България ще превали, а по-късно през деня и в централните райони от страната, съобщават от НИМХ-БАН.

В Източна България ще е без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Сутринта минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максималните в Централна и Източна България до 13-18 градуса, в Западна до 10-13 градуса.

По Черноморието ще е облачно, но ще остане без валежи. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са до 8-10 градуса. Вълнението ще е около 3 бала. Температурата на морската вода ще е 7 градуса.

Над планините ще е облачно, по-най-високите части частично мъгливо. Около и след обяд в западните и централни райони ще превали дъжд, по най-високите части на Рила и Пирин сняг.

Вятърът по билата ще е от юг, отначало умерен, към края на деня и силен. Дневна температура на 1200 м.н.в около 9 градуса, на 2000 около 3 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg