Десетки населени места все още са без ток и връзка със света
Десетки населени места все още са без ток и връзка със света / снимка: БГНЕС

Девети ден десетки населени места в Смолянска област са без ток и телефонни връзки. Все още има и блокирани населени места. За щастие бедстващи хора няма, има такива, които са откъснати от света.

„За цяла Смолянска област бедственото положение остава в сила. Снеговалежът се засилва. Очаква се да вали и утре. Няма бедстващи хора. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пренасочваме техника към други места. В рамките на днешния ден ще пробием до всички блокирани хора", каза за Нова телевизия регионалният министър Лиляна Павлова.

Жълт код в четири области заради снеговалежи

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за днес е обявен жълт код за сняг в четири области - Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик. Това съобщи на сайта си Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

За Кърджали и Смолян се очакват валежи до 10-15 л/кв. м, но на някои места - и до 20-30 л/кв. м, с допълнително нарастване на снежната покривка.

За Пловдив и Пазарджик се очакват валежи в Рило-Родопската област до 10-15 л/кв. м, а на отделни места - до 20-30 л/кв. м, с допълнително нарастване на снежната покривка.

Източник: Novanews.bg