В град Левски отвори врати училищен музей
В град Левски отвори врати училищен музей / obshtina.levski

Първият училищен звънец - камбана и летописни книги са част от интересните експонати, представени в Музейна сбирка, открита официално на 11 март 201 г. в СОУ "Крум Попов" - град Левски. Тържественото събитие е по повод 92-та годишнина от създаването на учебното заведение и 70 години от преименуването му на „Крум Попов". За събитието в град Левски информираха от пресцентъра на местната управа на града.

Началникът на РИО-Плевен Албена Тотева и директорът на СОУ "Крум Попов" Александър Филипов приветстваха едногодишната усилена дейност на училището да съхрани своята история за поколенията и тържествено откриха музейната сбирка . Сред гостите на тържеството бяха и началникът на отдел "Инспектиране и организационно - методическа дейност" Даниела Бачовска, учители и ученици.

„Понякога е нужна само една крачка, за да се придаде смисъл на всички досегашни стъпки", сподели в есе на откриването Татяна Йорданова, ученичка в 12 клас. Магдалена Петрова, учител по история, пък запозна гостите със самата експозицията.

В музейната сбирка могат да се видят първият училищен звънец - камбана, уникални документи, летописни книги, сред, които и книгата на проф.Михаил Геновски. Представени са и предмети и учебни пособия, първият златен медал за отличен успех на Владина Костадинова, която по-късно става доцент и д-р на икономическите науки в Стопанската академия в Свищов.

Специално място в експозицията е отделено на учителката Гюра Проданова - носител на орден "Кирил и Методий" за принос в образованието. Днес Актовата зала на СОУ „Крум попов" носи и нейното име. Купи, медали и отличия - постижения на училището през последните 25 години, снимки от миналото и настоящето, документи, проследяват историческия път на развитие на СОУ "Крум Попов" от началото до наши дни.

В град Левски отвори врати училищен музей
netinfo