Читалище Ген. Георги Тодоров без собствена база и без възможност за проекти
Читалище Ген. Георги Тодоров без собствена база и без възможност за проекти / Дарик,архив

Създаденото през 2011 година НЧ „Ген. Георги Тодоров" вече 4 години няма собствена база, няма и библиотека, няма място за изложби или експозиции. Заради липсата на помещения не могат да кандидатстват и по проекти. Въпреки решение на ОбС Дупница още преди няколко години за предоставяне на база, днес трудно може да намерите къде се намира военното читалище в града.

Известно време за нуждите му бяха предоставени помещения във военния клуб в Дупница, но след писмо от Агенция „Военни клубове и военно почивно дело", че трябва да се смени адреса на читалището и да напуснат сградата на военния клуб, културната институция на практика остана без сграда.

Без база, дейност трудно би могла да се осъществява, коментира председателят на читалището Стоян Ушатов.

Все пак от читалището се надяват на положителна развръзка. След съдействие на председателят на ОбС Дупница се очаква да бъдат предоставени за ползване помещения на втория етаж в сградата на бившия медицински институт. Припомням, че в същата сграда с решение на ОбС преди няколко години бяха дадени помещения на третия етаж, те обаче не са ремонтирани, а привеждането им във вид, в който може да се работи там изисква много средства.