Пускат нови автобуси по линия 76 от понеделник
Пускат нови автобуси по линия 76 от понеделник / снимка: БГНЕС
Пускат нови автобуси по линия 76 от понеделник
78438
Пускат нови автобуси по линия 76 от понеделник
  • Пускат нови автобуси по линия 76 от понеделник

От понеделник всички автобуси по линия 76 от столичния квартал „Младост 4” до „Гоце Делчев” ще бъдат изцяло подновени, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Други 20 ще обновят линиите 83 и 94, но пускането им ще стане в края на март.

Фандъкова посочи, че на този етап цената на билета ще остане 1 лев, тъй като парите за обновяване на градската мрежа за чрез европейски проекти.

17 чисто нови автобуса тръгват в движение от понеделник по линия 76, обслужваща столичните квартали „Младост” и „Гоце Делчев”, а до края на месеца предстои и обновяването на автобусните линии 83 и 94, заяви столичният кмет.

„Останалите 20 предстои да бъдат окомплектовани и към края на месец март предстои да бъдат пуснати по линиите 83 и 94”, коментира Фандъкова.

Кметът увери, че цената на билетчето за градски транспорт остава непроменена.

„Към този момент няма такова предложение. Колегите работят в посока стимулиране на гражданите да пътуват с карти, които чувствително намаляват цената на пътуването. Непрекъснато се правят анализи”, каза тя.

До края на годината предстои да бъдат купени нови 110 автобуса, като по този начин възрастта на автопарка в София ще се намали с около 6 години, поясни Фандъкова.