Локомотив на пътническия влак дерайлира заради паднали камъни
Локомотив на пътническия влак дерайлира заради паднали камъни / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Локомотив на пътническия влак дерайлира заради паднали камъни
78428
Локомотив на пътническия влак дерайлира заради паднали камъни
  • Локомотив на пътническия влак дерайлира заради паднали камъни

Локомотив на пътнически влак дерайлира по пътя Септември - Добринище. Инцидентът е станал в района на спирка Цепина заради удар в камъни, паднали върху релсите. Не са пострадали пътници и служители на железницата.

В композицията са пътували 12 души, които незабавно са били извадени от вагоните с помощта на превозния персонал. Те са били превозени до гара Септември с леки автомобили.

В 11.50 ч. в междугарието Долене - Варвара, в близост до спирка Цепина е дерайлирал локомотив на пътнически влак. Локомотивът се е ударил в паднали върху релсите камъни каза Гошо Къчков от Национална компания железопътна инфраструктура.

„Причина за дерайлирането на локомотива е паднал камък или част от скала, която не е останала в канавката. За лош късмет част от нея е попаднала на междурелсието. Колегите са реагирали много професионално и на време. Трябвали са им още 2 до 3 метра, за да спрат пред камъка”, обясни той.

Няма пострадали пътници и служители на железницата. При инцидента не са нанесени щети върху релсите и локомотива. Гошо Къчков уточни, че заради голямото количество валежи самите скали са преовлажнени и това предразполага към падане на скална маса. Районът около спирка Цепина е огледан от кантонер малко преди инцидента.

Местата, които са определени като рискови и опасни за свлачища са с денонощна охрана. Останалите райони се обхождат два пъти дневно във всяка посока от кантонери.