Подготвя се проект за ремонт на пътя Добрич - Варна
Подготвя се проект за ремонт на пътя Добрич - Варна / Дарик Добрич

Подготвя се проект за ремонт на пътя Добрич - Варна, обяви областният управител д-р Маргарита Новоселска в рамките на отчета за дейността си през първите 100 дни управление. Изчислено е, че качествен ремонт на 30-километровия участък от пътя, който попада в границите на Добричка област, ще струва 11 500 000 лева - по около 350 000 лева на километър. Проектът ще бъде готов до началото на лятото. От своя страна Областно пътно управление –Варна също подготвя проект за останалата част от пътя.

Междувременно е започнала преписка за реализиране на идеята за разширение на пътя Варна - Добрич - Кардам. Тъй като на този етап пътният участък не е включен в транспортните програми, финансирани от ЕС, д-р Новоселска е направила предложение до министър-председателя за включването за проектиране и впоследствие за реализиране на трилентов или скоростен път в участъка Варна – Добрич – Кардам  и за бъдещото му продължаване с път II-71 Добрич-Силистра.

„Написали сме писмо до министър-председателя и всички инстанции. Няма да се откажем и се надявам един ден да можем да си кажем, че наистина се случва нещо добро, свързано с удобството на гражданите и подобряване на бизнес условията в региона”, коментира Новоселска.