Преглед на вестник „Вяра” и „Струма”
Преглед на вестник „Вяра” и „Струма” / netinfo
"Заради неплатени 220 000 лева в Благоевград съдия-изпълнител погва длъжниците на общината” е водещото заглавие в днешното издание на в. "Вяра". Това е приблизителната сума без лихвите, която дължат на общинската хазна собствениците на постоянни и временни търговски обекти на територията на Благоевградска област. Красимир Николов, Румен Митов, Борислав Деливерски, Иван Глушков са част от „Забравилите” да се издължат.

„Петима с лаймска болест в инвекциозното” четем от страница 3. Опасната болест е регистрирана вследствие на ухапване от кърлежи. 61 до 98% от извадените от хората кърлежи са от вида, който причинява лаймска борелиоза.

"Още едно училище в петричко хлопва врати", е още едно заглавие от страница 3. Школският звънец в петричкото село Струмешница ще заглъхне до края на тази учебна година. Останалите ученици ще продължат образованието си в СОУ ”Свети Паисий Хилендарски” – Първомай. Решението бе взето на заседание на местния парламент, а причината е, че за следващата учебна година остават толкова малко деца, че то се закрива по естествен начин.

"18-годишен с БМВ се заби в такси пред полицията", информира „Вяра” от криминалната си страница. Атанас Николов е предизвикал катастрофа в насрещното платно и се удря челно в такси. Младият шофьор, който е със 20-дневен стаж е управлявал с несъобразена скорост. В таксито са пътували 23-годишна благоевградчанка, със съпруга и детето си. Пострадала е единствено жената, която е със счупена ръка.

"Спираме продажбата на блистери и таблети", четем от стр.6 на вестника. Аптекарите са принудени да продават лекарства вече само в опаковки, а не на блистери , както беше досега. Това се случва заради новия Закон за лекарствата. Правилата са за всички, независимо, че българите са бедни, категоричен е председателят на регионалната колегия Димитрий Тюлеков.

Преминаваме към другия ежедневник в Югозападна България - в. "Струма". Водещото заглавие - "С инициативен комитет от 1230 жители на Симитли Апостол Апостолов с първа кметска номинация в Югозапада".

От същата страница под заглавие „Ответен удар” четем: "Д-р Красимир Спасов: Петър Гайдарски води война срещу лекарите, превърна болницата в казарма". „Не мога да отмина с мълчание последните изявления на д-р П. Гайдарски, който си позволи да плюе бивши колеги лекари и мен, „напуснали” болницата, използвайки обидни квалификации”. Коментарът продължава на страница 4.

На същата страница можем да се запознаем още с акция на милосърдие в Петрич: "Деца и педагози събраха 289.40лв и 70 евроцента в помощ на пострадалия в междучасие ученик от II ”в” клас Илко Смилков". Второкласникът затисна показалеца си по време на игра като бе разкъсана възглавничката на пръста и бе засегнат нокътя.

Заглавие на стр.2: "Депутатът Я. Янев прогнозира: Предстои уволнение на директора на лесничейството в Гоце Делчев инж. Иван Синанов".

На следващата страница пък можем да прочетем, че 15 безработни в Разлог започват разкопки на Писаната църква, Бялата църква и на параклис „Свети Никола”.