Анна Великова е новият председател на Районен съд  Добрич
Анна Великова е новият председател на Районен съд Добрич / Дарик Добрич

Висшият съдебен избра Анна Великова Александрова за председател на Районен съд - Добрич със 16 гласа „за“, 0 „против“ и 3 „въздържал се“. Другият кандидат Павлина Паскалева получи 2 гласа „за“, 8 „против“ и 9 „въздържал се“. Изборът на нов административен ръководител се прави поради изтичане на позволените два последователни мандата на настоящия председател Веселин Монов.

Съдия Анна Великова има почти 15 години юридически стаж, от които над тринадесет като съдия в Районния съд в Добрич. В периода от 2004 г. до 2009 г. е била заместник-председател на съда.

В концепцията си за стратегическо управление на Районен съд – Добрич Анна Великова акцентира върху подобряване качеството и бързината на работа, гарантиране на равни права и достъп до правосъдие, повишаване на доверието в съда.

Сред предложените мерки за постигане на целите са установяване на Общото събрание на съдиите като основна форма за обсъждане на управленски решения и организационни промени. Предвижда се още техническо обезпечаване на процеса по съставяне на пълни електронни досиета на делата, както и осигуряване на софтуер за синтез на речта, който ще позволи на хората със зрителни и звукови увреждания, на възрастни и неграмотни хора, да се запознават със съдебни документи в звуков вариант.

В подкрепа на съдия Великова се изказа Даниела Костова, която аргументира подкрепата си с ясната и цялостна концепция за управление, доброто презентиране на изложените идеи, убедителните отговори на поставените въпроси и придобития управленски опит на кандидата като заместник -председател на съда.
Кандидатът бе подкрепен и от Камен Иванов, който отчете представеното изложение, по-дългия съдийски стаж, административния опит и отличната атестация на Анна Великова получена през миналата година.