Има задържан за убийството на Вероника?
Има задържан за убийството на Вероника? / снимка: БГНЕС, архив

По непотвърдена информация има задържан във връзка с убийството на 23-годишната Вероника Здравкова, съобщава Нова телевизия, позовавайки се на източници, пожелали анонимност. По думите им полицията е задържала и разследва мъж с прякор Слона, който вероятно има и съучастник. Така водеща версия за престъплението остава убийство с цел грабеж, а вероятните извършители са група клошари.

Намериха тялото на изчезналата студентка от Велико Търново

Въпреки че официалната версия на прокуратурата е, че до момента няма задържани лица, версията убийство с цел грабеж се потвърждава и заради факта, че до момента не са открити дамската чанта, телефона и документите на Вероника, с които тя си е тръгнала от работа.

Днес във Великотърновския университет е ден на траур. Спуснати са траурни знамена, колеги и приятели на момичето пишат в съболезнователна книга, продължава събирането на подписка. Занятия започват с минута мълчание.

„За мен лично е много тежко това, което се случи. И аз съм родител, имам дъщеря студентка. Наистина трябва да си вземем бележка и да направим така, че да живеем в една по-сигурно държава", на мнение е Пламен Легкоступ, ректор на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий".

Обезопасяват района, където бе убита Вероника

До края на деня ще бъде почистена от треви и храсти цялата пешеходна пътека, която свързва гарата във Велико Търново с Южен пътен възел. Чрез дарение вече са осигурени необходимите кабели и осветителни тела, съобщават от кметската администрация.

Съвместно с полицейските органи е постигнато споразумение за засилено полицейско присъствие в района, както и включване на територията в обхода на полицейските патрули. Спешните мерки бяха продиктувани от гражданска подписка с искания за обезопасяване на района, където бе убита 23-годишната Вероника Здравкова.