Кюстендилец пробива в цирка с дресура на улични котки
Кюстендилец пробива в цирка с дресура на улични котки / Личен архив

23- годишният кюстендилец Християн Паунов представя дресура на улични котки в Цирк Иванов. Циркът ще гостува в Кюстендил пред следващата седмица. Паунов е завършил с народно пеене Гимназия "Неофит Рилски" и има висше образование от ЮЗУ със специалност "Българска народна хореография".
Цирковият артист започва да дресира улични котки и гълъби още като ученик, в 8- 9 клас. През 2012 година получава покана да участва в представленията на Цирк Иванов в Италия. През миналата година е част от програмата и на Български национален цирк- София.

Кюстендилец пробива в цирка с дресура на улични котки
netinfo

"Грешно е мнението, че котките се дресират трудно, просто им трябва много внимание. Не е вярно и твърдението, че в цирка животните се измъчват, точно обратното е. Още повече, ние играем пред детска публика, която е най- взискателната. Събирам малки котета, на 3- 4 месеца от улиците. Повечето ми котки са от Кюстендил, имам и на 10 години. Благодаря на Иван Андонов и Светлин Кирилов, които ми дадоха възможност да работя в залите на читалище "Пробуда", разказа пред Дарик Християн Паунов.

Кюстендилец пробива в цирка с дресура на улични котки
netinfo

Артистът не пропуска и възможностите да работи по специалността, която е завършил и през последните 6 месеца е бил помощник- хореограф на танцова формация "Партньори"- Кюстендил. Участвал е и в създаването на 2 техни представления през последните години- "Тракия и виното" и "Земята, Вселената и небето".