Гаф на управляващите спаси временно Белодробна болница
Гаф на управляващите спаси временно Белодробна болница / netinfo

Недоразумение сред управляващото мнозинство в Общинския съвет временно отложи закриването на Белодробна болница. По време на гласуването, част от общинските съветници не бяха в залата и предложението събра 25 от нужните 26 гласа. Въпреки, че съветниците от ГЕБР поискаха прегласуване, а част от тях излязоха в кулоарите да търсят колегите си, които не бяха в залата, и при второто гласуване бяха събрани едва 23 гласа „За“. По този начин предложението за закриване на болницата, приемане оставката на управителя д-р Веселин Давчев и назначаването на негово място на Генади Странджев не бе прието. В същото време, стана ясно, че общината е назначила финансова проверка на здравното заведение.

По думите на лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева закриването на здравното заведение и назначаването на нов управител е абсурдно.

„Първо, съсипваме една работеща болница. Второ, не казваме на хората какво ще правим със сградата и двора. Трето, назначаваме директор с неразумно висока заплата, без да знаем какво изобщо ще прави той. Това е троен цинизъм!“, каза лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева.

Вместо да търси решение и оздравяване, общината започна да търси как да се отърве от губещото лечебно заведение, категорична бе Каназирева.

„Ние предупредихме, че закриването на тази болница и пребазирането на дейността в други лечебни заведения е огромна грешка, която тепърва ще влошава качеството на живот на пловдивчани.“