Младежите на БСП с предложение за обезопасяване на пътя Кюстендил- с. Ябълково
Младежите на БСП с предложение за обезопасяване на пътя Кюстендил- с. Ябълково / БСП

Предложение за обезопасяване на участък от пътя Кюстендил- с. Ябълково е изпратено от председателят на МО на БСП- Кюстендил Марио Ташев, членовете на младежката организация и Европейски информационен център Илияна. Инфо до кмета на Кюстендил Петър Паунов,директора на Областно пътно управление Юлияна Божилова и началника на КАТ Румен Точев.

Младежите на БСП с предложение за обезопасяване на пътя Кюстендил- с. Ябълково
netinfo

 

В предложението се казва:
„През последните няколко месеца зачестиха пътно-транспортните произшествия по пътя Кюстендил - с. Ябълково, в участъка от бившия завод за кондензатори до табелата указваща входа на селото. Налице са и смъртни случаи, което е особено притеснително за трасе, което се използва ежедневно от хиляди наши съграждани, както и транзитно преминаващи пътници.
Основните причини за случващите се инциденти са две. Първата от тях е изскачащите животни на пътя, предимно коне и едър рогат добитък, а втората - неработещото улично осветление в района от КАТ до входа на с. Ябълково.
За решаване на горепосочените проблеми и гарантиране на сигурността и безопасността на движението се обръщаме към вас със следните предложения:
1. Изграждане на защитна мрежа, в участъка от бившия завод за кондензатори до входа на с. Ябълково, която да възпрепятства безконтролното и изненадващо изскачане на животни на платното за движение.
2. Изграждане на вертикална пътна сигнализация по трасето - поставяне на предупредителен пътен знак за опасност А21(„Възможна е поява на домашни животни").
3. Възстановяване на уличното осветление в района от КАТ до входа на с. Ябълково.

Надяваме се предоставената ви информация да е полезна, както и да вземете предвид нашите предложения, които да допринесат за по-сигурни и безопасни пътища в община Кюстендил".

Младежите на БСП с предложение за обезопасяване на пътя Кюстендил- с. Ябълково
netinfo