Театрално-музикален център - Кърджали с две представления в Благоевград
Театрално-музикален център - Кърджали с две представления в Благоевград / пресцентър

С две предствления  театрално-музикален център "Димитър Димов" – Кърджали гостува в Благоевград.

Утре в 11:00 часа "Кикибок и слънчевата дъщеря" ще зарадва малките зрители. Емил Емилов, който е режисьор на представлението споделя, определя постановката като "Един сън. Сън за любовта. Сън изпъстрен с диви животни и магия, африкански принцове, небесни принцеси и говорещи жабоци. Приказка за любовта, чрез която границите между зримото и незримото, красивото и грозното и дивото и питомното изчезват. И когато на сутринта слънцето ви събуди с чувството, че сте били точно преди миг в небесен дворец сред чудни същества, отидете при вашите деца, разкажете им тази приказка и ги оставете да я досънуват. И нека вярват, че хората могат да летят. Посвещавам този спектакъл на моята дъщеря Емма, която МОЖЕ да лети.”

Сценографията е дело на Николай Нинов, а художници на костюмите са Ани Владимирова и Татяна Владимирова. Автор на песните е талантливият кърджалийски музикант и композитор Димитър Ганев.

От 18:00 часа, отново на голяма сцена, ще присъстваме на „Театрална изложба” – авторски спектакъл на проф. Р.Рачев и доц. Б.Георгиева, съобщават от пресцентъра на ДТ "Никола Вапцаров".