Времето на 4 март: Слънчево до обяд и повече облаци следобед
Времето на 4 март: Слънчево до обяд и повече облаци следобед / БГНЕС, архив

Прогноза за времето за 4 март, сряда

До полунощ валежите и в източните райони напълно ще спрат, облачността и там ще се разкъса и през нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Вятърът от северозапад ще отслабне, в източните райони ще е умерен. Минималните температури ще са от минус 3° до 2 °. Утре до обяд ще бъде слънчево. След пладне от северозапад ще започне увеличение на облачността, първоначално висока. До края на денонощието ще се задържи без валежи. Вятърът ще се ориентира от юг - ще бъде слаб. Максималните температури ще са предимно между 8° и 13°.

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините до обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне от северозапад облачността ще се увеличи, но превалявания са малко вероятни. Сутринта все още ще духа до умерен север-северозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има едва привечер. Ще духа умерен северозападен вятър, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 8-11°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg