Граждани стартират подписка, потресени от убийството на студентката във В. Търново
Граждани стартират подписка, потресени от убийството на студентката във В. Търново / DarikNews.bg, архив

Потресени от убийството на студентката във Велико Търново група граждани организират подписка, която ще внесат в Общинския съвет. Инициаторите настояват да се монтират осветление и камери в района от Автогара Юг до жп гарата в града, където е изчезнало убитото момиче. "Това трасе много често се използва от студентите, затова настояваме да се вземат превантивни мерки, за да се избегнат други подобни трагедии", каза за Дарик един от организаторите на подписката Петко Ганчев.

От гражданския комитет предлагат още в тъмната част на денонощието районът да се обхожда от патрул на полицията. Подписката ще стартира в 18,00 ч. на 4 март пред паметника „Майка България” във В. Търново. Всеки, който иска да ни подкрепи, нека да заповяда, призова Ганчев. Очаква се на мястото хората да се съберат и на импровизиран протест.

Във Фейсбук вече са създадени две групи "В памет на Вероника Здравкова", в които са обединени около 3000 души. Членовете им призовават за бързо откриване на виновника за престъплението и налагане на справедливо наказание.

На 3 март тялото на 23-годишната студентка Вероника Здравкова бе открито във водите на р. Янтра, в района на жп гарата във Велико Търново. По случая се води досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител. Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура. Днес се очакват резултатите от аутопсията, които да дадат повече яснота за причинита за смъртта на младата жена.

23-годишната студентка Вероника Здравкова изчезна на 28 февруари вечерта. Тогава е била видяна за последно в района на жп гарата в старата столица. По това време момичето се прибирало от работа. Вероника е от Никопол, учи магистратура във Великотърновския университет. Сигналът за изчезването ѝ е подаден от нейните родители на 1 март сутринта, след като няколко пъти безуспешно се опитвали да се свържат с нея през цялата нощ.