Времето на 3 март: Разкъсана облачност, на места и слънчево
Времето на 3 март: Разкъсана облачност, на места и слънчево / БГНЕС, архив

Прогноза за времето за 3 март, вторник

С преминаващ от запад на изток атмосферен фронт през нощта времето ще е облачно с валежи от дъжд. През деня валежите ще спират, най-късно в Източна България. Облачността ще се разкъса и намалее, на места в западните райони до слънчево. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните - 9-14 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца, съобщават от НИМХ-БАН.

По Черноморието времето ще е облачно с валежи от дъжд. По-късно след обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, който постепенно ще се ориентира от северозапад
и ще се усили. Максималните температури ще са от 11 до 14 градуса. Температура на морската вода е 5-7 градуса, вълнението на морето - 2-3 бала.

В планините ще е облачно със слаби валежи от сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра надморска височина ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

През нощта срещу сряда вятърът чувствително ще отслабне, но от запад отново ще започне заоблачаване, което ще продължи и през деня в сряда, без валежи.

В четвъртък вятърът в източната половина от страната ще е от югоизток, умерен, там температурите ще са по-високи и ще е без валежи. В Западна България от северозапад ще прониква студен въздух, ще превалява, предимно слаб дъжд, по високите западни полета - примесен със сняг.